Plusgids 2018

Plusgids wijst de weg naar hulp in Utrecht

Mensen moeten zichzelf vooral kunnen redden. Maar hoe? De nieuwe Plusgids wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën. De geactualiseerde gids is gratis af te halen in buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, buurthuis, huisarts, of online te raadplegen op www.ugids.nl  

De Plusgids Utrecht 2018 biedt een overzicht voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht.
De gids geeft antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht als ik niet meer zelf kan koken? Waar kan ik een seniorenwoning vinden? Kom ik in aanmerking voor huur- en/of zorgtoeslag?

De Plusgids Utrecht wordt jaarlijks gemaakt door de redactie van U Gids, de digitale wegwijzer voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Door de informatie ook op papier aan te bieden, wil de redactie de informatie ook beschikbaar houden voor mensen die geen internet gebruiken. De gids wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht.

 

NB. De gids wijst met name de weg naar de partijen die een rol spelen in de formele zorg, dus de professionele aanbieders van zorg.
Naar partijen in de informele zorg, zoals bewonersnetwerken en bewonersinitatieven (zoals Lunetten Wil Wel) wordt in deze gids nog maar beperkt verwezen.