Lunetten Wil Wel is een van de organisaties die de ‘Ik doe mee’ verklaring van Utrecht Omarmt ondertekend heeft. Utrecht Omarmt is een stedelijk netwerk van organisaties, initiatieven en bedrijven die in actie komen om eenzaamheid onder Utrechters tegen te gaan. Utrecht Omarmt deelt kennis en ervaring over eenzaamheid, bespreekt wat nodig is en welke acties – samen of alleen – effectief zijn en het beste passen.

Door de ‘Ik doe mee’ verklaring te ondertekenen laten we als Lunetten Wil Wel zien dat we ons actief inzetten voor dit doel. Dat doen wij vooral door activiteiten te organiseren die het voor ouderen en voor meer kwetsbare bewoners mogelijk maakt om elkaar te ontmoeten en contact te maken. In coronatijd hebben we gemerkt dat de contacten die de deelnemers aan onze activiteiten in eerdere jaren met elkaar gelegd hebben, juist in coronatijd (en vooral tijdens de lockdowns) van grote waarde waren.

De laagdrempelige activiteiten die we organiseren maken het voor bewoners van Lunetten mogelijk om elkaar te ontmoeten. Zo organiseren we maandelijks een zondagmiddaginloop, maandelijks een sjoelmiddag en muziekmiddagen met lokale artiesten of in samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten. Ook organiseren we 4x per jaar een Zorgcafé voor Mantelzorgers, bijeenkomsten over Verlies & Rouw, Buurtdialogen in samenwerking met Utrecht in Dialoog en collegereeksen voor ouderen in samenwerking met de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.

De samenwerking met de lokale Albert Heijn bij onze paas- en kerstacties is een voorbeeld van een samenwerking die voortkomt uit de contacten binnen het netwerk van Utrecht Omarmt.

Op de foto: netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt, 4 oktober 2021. Foto: Eddy Steenvoorden.