Lunetten Wil Wel tipt: Fietsen Alle Jaren

Van af dit voorjaar is ‘Fietsen Alle Jaren’ ook actief in Utrecht Zuid-West en Utrecht Zuid (Rivierenwijk, Dichterswijk, Tolsteeg, Hoograven en Lunetten).
Actieve wijkbewoners hebben het initiatief genomen om dit project, dat op allerlei plekken in het land al is opgezet, ook in Utrecht te gaan doen.

Met steun van het Initiatievenfonds is er een eigentijdse riksja aangeschaft. De riksja wordt door een vrijwilliger bestuurd en kan door wijkbewoners gereserveerd worden om een leuk ritje door de wijk en de omgeving te maken. Dit is vooral een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of er niet meer zelf met de fiets op uit kunnen.

Bij de zondagmiddagactiviteit van Lunetten Wil Wel op 28 januari was de riksja van ‘Fietsen Alle Jaren’ beschikbaar voor een testritje. En dat kwam goed uit, want de deelnemers aan die activiteit gingen naar buiten om vogels te tellen in het kader van de Nationale Vogeltelling. Twee deelnemers maakten gebruik van deze ‘fietstaxi’ en op de foto is goed te zien dat ze er veel plezier in hadden.

Dit voorjaar hopen de actieve wijkbewoners die het project opgezet hebben er vaak op uit te kunnen trekken met wijkbewoners die behoefte hebben aan een uitje in de buitenlucht. Voor meer informatie over reservering e.d. kan gebeld worden naar 06 81876018, of een mailtje gestuurd worden aan fietsenallejarenutrecht@gmail.com

Alle ritten zijn kosteloos en worden uitgevoerd door getrainde vrijwilligers. Met dank aan het Initiatievenfonds voor de bijdrage voor aanschaf van de riksja, Buurthuis De Nieuwe Jutter voor het bieden van accommodatie en de Bo-Ex voor het belangeloos opknappen en geschikt maken van de stallingsplek in het buurthuis. Meer info over het project vind je op: Fietsen Alle Jaren / Utrecht.