zondag 27 januari 13.30 – 16.30 uur

Op de laatste zondag van de eerste maand van het nieuwe jaar hebben we iets bijzonders!

Wijkgenoot Lisette le Blanc komt de mooiste winterlandschappen van bekende schilders uit de 17e, 18e en 19e eeuw laten zien.
Ze neemt je mee op ontdekkingstocht door de ijzige maar vooral ook levendige wereld van o.a. de schilders Avercamp, Schelfhout en Koekkoek. Je kijkt je ogen uit!

IJSVERMAAK

In de 17e eeuw specialiseerden veel Hollandse meesters zich onder andere in het landschap. Een populair thema was het winterlandschap. We kennen allemaal de schilderijen van Avercamp. De afbeeldingen geven veel kijkgenot. Zo zien we een rijke bewoonster van de stad zwieren over het ijs met een knecht of een man van adel  met de boerenmeid. Rangen en standen verdwenen. Jong en oud die aan het kolven zijn, prachtige arrensleden voortgetrokken door paarden, en jongelui op priksleetjes. Ook de soep en zopie kraampjes ontbreken niet. Volop ijspret, maar ook was er de barre kou en kommer en kwel in de dorpen die door de kou in isolement raakten. In de 19e eeuw hielden met name de Romantici zich ook bezig met dit onderwerp zoals de schilders Schelfhout en Koekkoek.

Op 27 januari om 13.30 u. zijn jullie van harte welkom bij dit bijzondere wintergebeuren!

Locatie: De Musketon

Kosten € 2,00 inclusief koffie en thee.