Zomertip 2: de elektrische Zonnebloemauto

Sinds kort kun je – als bewoner met een beperking – in Utrecht gebruikmaken van een van de eerste elektrische Zonnebloemauto. Ideaal om in klein gezelschap (familie, vrienden), waaronder je eigen bestuurder* een dagje uit te gaan deze zomer!

De Zonnebloemauto biedt flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking. Naast ruimte voor een rolstoel biedt de nieuwe elektrische Zonnebloemauto ruimte aan maximaal 4 personen (incl. bestuurder) of maximaal 2 personen en een scootmobiel (incl. bestuurder).

De Zonnebloem heeft deze auto met steun van Nuon/Vattenfall aan kunnen schaffen. Doordat Nuon/Vattenfall de elektriciteitskosten volledig voor z’n rekening neemt, is de auto te huur tegen een aantrekkelijk tarief van € 40,- per dag, incl. 100 vrije kilometers. Elke kilometer daarboven kost € 0,20 extra.
De elektrische Zonnebloemauto staat in Utrecht gestald bij Boogh, de Parapu op de Van Bijnkershoeklaan 10 op Kanaleneilenad in Utrecht, goed bereikbaar vanaf Lunetten dus.
Om gebruik te kunnen maken van de auto en te kunnen reserveren, moet je eerst een pas aanvragen bij de Zonnebloem, kosten € 10,-.

Bekijk ook het filmpje hieronder. Meer informatie over elektrisch rijden en de huurvoorwaarden vind je op zonnebloem.nl/zonnebloemauto

*Geen eigen bestuurder tot je beschikking? Via De Zonnebloem kan een vrijwilliger geregeld worden.

 

Foto: feestelijke ingebruikname van de elektrische Zonnebloemauto met wethouder Maarten van Ooijen. Foto: De Zonnebloem.