Wijkdag Lunetten op zaterdag 21 september

Dit jaar (2019) voor de 25ste keer!

Natuurlijk is ook Lunetten Wil Wel dit jaar weer van de partij. We vertellen je graag over wat we als actieve wijkbewoners doen en met wie we samenwerken om ook straks Lunetten voor iedereen leuk en leefbaar te houden. Misschien wil je wel meer weten over onze vrijwilligersvacatures of over wat jij voor of door Burennetwerk Utrecht Zuid kunt (laten) doen. In ieder geval vinden we het leuk als je langskomt om een praatje te maken!

Zo lang mogelijk in Lunetten wonen, maar hoe?
Lunetten wil wel is als mede-organisator betrokken bij de bijeenkomsten over wonen in Lunetten die door de werkgroep Levensloopbestendig Lunetten (onderdeel van Buurtbudgetten)  georganiseerd worden.
Op de Wijkdag is de werkgroep ook aanwezig met een eigen kraam. Er zijn verschillende deskundigen aanwezig die u alles kunnen vertellen op het terrein van woningaanpassingen, producten en vergoedingen door de WMO in Utrecht. U bent van harte welkom!

Burennetwerk Utrecht Zuid
Ben je al bekend met Burennetwerk Utrecht Zuid? Sinds vorig jaar is de website website van Burennetwerk Utrecht Zuid in de lucht. Op deze website kunnen mensen uit Lunetten zich aanmelden die hulp willen bieden of die hulp zoeken. Het gaat altijd om kleine klusjes in en om het huis, gezelschap, kleine uitjes en vervoer. Het idee is dat we het in de wijk met elkaar mogelijk maken om zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk te kunnen blijven leven ook als je het (even) niet helemaal in je eentje redt. Op de wijkdag is het burennetwerk ook aanwezig en ben je van harte welkom om een praatje te maken en om meer te weten te komen over dit burennetwerk.

Lancering wijkportal lunetten.nl
Lunetten is een actieve wijk met veel initiatieven. Nadat vorig jaar Burennetwerk Utrecht Zuid gelanceerd werd door wethouder Maarten van Ooijen wordt dit jaar het Wijkportal Lunetten.nl officieel geïntroduceerd door onze eigen wijkwethouder Lot van Hooijdonk.
Een van de signalen uit het Bewonersonderzoek 67+, waar Lunetten Wil Wel als initiatiefnemer bij betrokken was, was het ontbreken van een centraal punt waar bewoners informatie kunnen vinden over de activiteiten in de wijk. Met de introductie van het wijkportal wordt nu in die behoefte voorzien.

Programma

Rommelmarkt en kindervrijmarkt
Winkelcentrum Lunetten wordt omgetoverd tot een gezellige markt, met rommelmarktkramen van bewoners, informatiekramen van lokale organisaties en een kindervrijmarkt. Bewoners kunnen voor €20,- een kraam huren bij ‘Kijken bij Wouter’. Een mooie gelegenheid om de zolder of garage weer eens op te ruimen of om uw organisatie onder de aandacht te brengen in de wijk. Voor de kinderen is er de gelegenheid om kosteloos hun kleedje met spullen uit te stallen.

Open Podium
Op de Wijkdag is er, zoals elk jaar, ook plek voor lokaal talent en lokale organisaties om zich te presenteren aan de wijk. Een dans-workshop, optreden met je band, vechtsport-demonstratie of moppen tappen? Voor dit alles is er plek op het Open Podium! Om een plekje te reserveren kun je contact opnemen met carla@hisa.nl.

Activiteiten
Bij de bouwspeeltuin Fort Luna kan gevaren worden in kano’s en bij de Musketon wordt weer geschaakt.
Het Repair Café  helpt je al je kapotte spullen repareren. Dit alles wordt omlijst door optredens van Straatorkest Miami.

BOL-loop
Tijdens de Wijkdag vindt ook de BOL-Loop plaats. Sinds 2017 met digitale tijdregistratie. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 5 of 10 km. of voor de Kidsrun van 1 km. De BOL-wandeling van 2,5 kilometer is gratis en rolstoeltoegankelijk.