Zondagochtend 24 september vond er weer een Appeltaartconcert plaats in de theaterzaal van De Musketon. Op uitnodiging van Lunetten Wil Wel had Stichting Appeltaartconcerten weer iets moois voor Lunetten in petto.

Het strijkduo OEHOE en danseres Naíma Souhaír werken sinds een aantal jaar samen. Naíma werkt doorgaans in de hedendaagse en hiphop-dansscene in binnen- en buitenland. Met het strijkduo OEHOE maakt ze echter interpretaties van Bach en Weill.

Deze samenwerking tussen musici en danseres leverde een spannende en uitdagende voorstelling op: speciaal voor dit ensemble heeft Dizzy Gheeta heeft een compositie geproduceerd, inclusief een fijne geluidstrack die voor Naíma een mooie basis vormt voor haar dans.
Daarnaast heeft Gabór Tarján een stuk gecreëerd waarin ook de musici een rol hebben, maar waarin ze ondertussen óók Bach en Weill spelen.

Het leverde een prachtige voorstelling op waar het publiek bijna ademloos van genoot. Met ruim 60 gasten en een tiental vrijwilligers was de zaal goed gevuld. Achteraf was er natuurlijk appeltaart. Er werd nog een tijd nagepraat en het ensemble kreeg, naast bloemen, ook de nodige complimenten.

Kortom, ook dit zesde Appeltaartconcert in De Musketon was weer een succes. En op vrijdag 29 december staat het volgende Appeltaartconcert alweer op het programma! We zijn benieuwd waar we dan weer mee verrast worden…