Lancering buz magazine 140324

Donderdag 14 maart vond de feestelijke lancering van het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine plaats. In de kantine bij de sportvelden van DVSU – lekker centraal in Utrecht Zuid – ontvingen we als burennetwerk* een gemêleerd gezelschap met o.a. vertegenwoordigers van het wijkbureau, het buurtteam, DOCK, U Centraal, VC Utrecht, Present Utrecht, NIZU en bewonersinitiatieven én uiteraard actieve bewoners uit Hoograven en Lunetten.
 
In het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine artikelen over de ontstaansgeschiedenis van het burennetwerk, over de werkwijze, de soorten hulpvragen, de hoeveelheid hulpvragen die we verwerken (meer dan 800 in 6 jaar!) over de samenwerking met verschillende partners in de wijk en in de stad, én verhalen van hulpbieders en hulpvragers.
 
Na zes jaar burennetwerk in Hoograven en Lunetten was de tijd rijp om dit alles samen te vatten in een magazine dat we gebruiken als middel om nog meer mensen enthousiast te maken voor Burennetwerk Utrecht Zuid. Met nog meer actieve bewoners kunnen we nog meer andere bewoners ondersteunen én versterken we de toch al stevige gemeenschapskracht in Zuid.
 
Het magazine wordt verspreid via een aantal locaties in de wijk zoals buurthuis De Musketon, bibliotheken Lunetten, gezondheidscentrum Lunetten, stadsboerderij Koppelsteede en andere ontmoetingsplekken.
Als burennetwerk zijn we trots op ons bewonersinitiatief en alle actieve bewoners die zich inzetten voor een ander én we zijn trots op de succesvolle samenwerking met de partners in de wijk en in de stad!

*In Lunetten is Lunetten Wil Wel de initiatiefnemer voor Burennetwerk Utrecht Zuid.

Op de foto: Moment suprême: wijkregisseur Frits Velthuijs en oud-buurtteammedewerker Maarten van Zuidam onthullen het eerste exemplaar van het Burennetwerk Utrecht Zuid magazine!

BUZ magazine 2024