Week van de Dementie in Lunetten, Utrecht

Programma

 

Maandag 16 september

De Musketon, (Lunetten) Hondsrug 19, Utrecht

SOOS + BEWEGEN VOOR OUDEREN
Iedere maandagochtend komt een groep oudere buurtbewoners met en zonder dementie naar de soos voor ontmoeting, koffie, een spelletje en een lunch. Gewoon in een zaaltje van het buurthuis. Gezellig onder elkaar. Zij bewegen ook een uurtje. Onder deskundige leiding. Komt u deze keer ook?

Soos: 10.00 – 14.30 uur, inclusief bewegen en lunch. Alleen Bewegen voor ouderen (2 groepen): 10.15 – 11.15 uur en 11.30 – 12.30 uur. Aanmelden via dementalentlunetten@gmail.com of 0654693775

 

Dinsdag 17 september

Gijsbrecht Tweewielers, (winkelcentrum Lunetten) Hondsrug 30, Utrecht

EEN GOED GESPREK IN DE RISKJA
Hoe is het om te leven met geheugenproblemen of dementie? Wat zou u willen weten, maar durfde u nog niet te vragen? DemenTalent vindt dat er veel openlijker over geheugenproblemen kan worden gesproken. Vandaag kunt u plaatsnemen in de riksja. U mag uw medepassagier met dementie alles vragen over dementie.

11.00 – 18.00 uur. Aanmelden niet nodig.

 

Woensdag 18 september

Fit Lunetten, (Lunetten), Hondsrug 19, Utrecht

OPEN LES FITNESS
Wekelijks trainen senioren onder begeleiding bij de fitness. Personal trainer en fysiotherapeut Eric vertelt over het nut van blijven bewegen op je eigen niveau. Daarna kunt u meedoen aan de les. Wellicht is fitness ook iets voor u.

10.30 – 12.00 uur. Sportkleding mag maar hoeft niet. Aanmelden is niet nodig.

 

De Musketon, (Lunetten) Hondsrug 19, Utrecht

LUNETTEN SAMEN DEMENTIEVRIENDELIJK
Hoe brengen we in Lunetten het DENKEN over dementie in beweging? Want deze jaren 80-wijk heeft geen zorgcentra of dagbesteding voor mensen met dementie. Toch zal ook hier 1 op de 5-7 mensen dementie ontwikkelen. Dan kan je buurt maar liever dementievriendelijk zijn toch? DemenTalent en Samen Dementievriendelijk verzorgen een avond vol info, ideeën, tips en trucs waar de buurt mee aan de slag kan.

Start om 20.15 uur. Inclusief koffie of thee. Aanmelden via dementalentlunetten@gmail.com of 06 54693775

 

Donderdag 19 september

Social Coffee, (Lunetten) Zevenwouden 238, Utrecht

PLANDELEN
Wekelijks wandelen groepjes Lunettenaren kalmpjes een uurtje door de wijk. Goed voor lijf en leden. Ze ruimen ondertussen zwerfvuil op. Jong en oud doet mee, ook schoolkinderen en mensen met dementie. Het is altijd gezellig. Helpt u deze keer mee?

Start om 15.00 uur. Inclusief koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

 

Zaterdag 21 september

Zorgcentrum Careyn-Rosendael, Indusdreef 5, Utrecht (Overvecht)

Wereld Alzheimer Dag 2019, 13.00 – 16.30 uur. Informatiemarkt en workshops. Ook DemenTalent heeft een kraam.