In een Repair Café kun je kapotte spullen laten repareren door deskundige vrijwilligers en ontmoet je wijkgenoten.

Het is een landelijk succesvol concept dat een aantal bewoners nu ook in Lunetten opzet. In het Repair Café zijn gereedschap, materiaal én vrijwillige wijkbewoners aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Het Repair Café Lunetten wordt mogelijk gemaakt door het Leefbaarheidsbudget van de Gemeente Utrecht. Er is iedere 2e zaterdag van de maand van 10.00 – 13.00 uur in de Musketon

Het Reapair Cafe wordt georganiseerd door Stichting Repair Cafe.

Tips van de organisatie:

Nog even een praktische mededeling voor onze lieve Lunetten bewoners:

– Als je kapotte apparaten meeneemt, zorg er wel voor dat hij goed stof en vuil vrij is smile-emoticon Dat is prettiger werken voor de reparateurs, bovendien is dat vaak één van de oorzaken dat apparaten sneller stuk gaan.

– Als je meerdere items meeneemt en het is erg druk, dan graag een nieuw nummer halen, zodra je geweest bent, zodat anderen niet heel erg lang hoeven te wachten.

– Tot slot: heb je een lastige reparatie? Kom dan niet te laat, anders heb je kans dat het niet op tijd gerepareerd kan worden (houd er rekening mee dat na 12:45 uur er daarom geen grote reparaties meer kunnen worden gedaan).

Tot zaterdag allemaal!!